VRV / VRF

VRV / VRF casette

Een Variable Refrigerant Volume (VRV) airconditioningsysteem, ook bekend als Variable Refrigerant Flow (VRF), is een geavanceerde en energie-efficiënte HVAC technologie die nauwkeurige controle biedt over de temperatuur in verschillende zones of kamers binnen een gebouw. Een VRF installatie kan bestaan uit een buiten-unit maar kan ook gekoppeld worden met meerdere buitendelen. De installaties beschikken tot zeer grote capaciteiten waardoor complete gebouwen met een installatie kunnen worden voorzien van genoeg koel- en verwarmingsvermogen.

Er zijn een aantal type installaties beschikbaar in de VRF technologie.

Twee-pijp installatie:

Dit is de meest simpele VRV / VRF installatie. Deze kan alleen een functie tegelijktijdig uitvoeren. Bijvoorbeeld in de zomer alleen de ruimtes koelen. En in de winter alleen de ruimtes verwarmen. Het is dus niet mogelijk om ruimtes individueel te koelen en te verwarmen tegelijk.

Drie-pijp installatie:

Dit zijn de uitgebreidste VRV / VRF installaties. Deze installaties worden toegepast op locaties, bijvoorbeeld een groot kantoorpand, om ruimtes individueel te kunnen koelen en te verwarmen tegelijk. 

Wij bij Dawood Koeltechniek hebben veel ervaring op gebied van VRV / VRF installaties en kunnen veel merken leveren en monteren. Tevens beschikken wij over alle STEK en PED certificering om een correcte en kwalitatief hoge installatie op te kunnen leveren.

Afbeeldingen / VRV / VRF