Airco voor bedrijven

Welke airco voor mijn bedrijf?

Het Dawood programma met airco voor bedrijven kenmerkt zich door vele modellen en uitvoeringen en biedt voor elke toepassing de juiste airco. Belangrijk voor uw keuze is onder meer de vraag of u één (single-split*) of meerdere ruimtes (multi-split**) wilt koelen en of u deze ook wilt verwarmen.

Voor uw bedrijf kunt onder meer kiezen uit:

 • Fleximodel;
 • Satellietmodel;

Fleximodel

Fleximodellen airconditioning kunnen zowel aan het plafond als laag aan de wand worden geïnstalleerd. Dankzij de compacte vormgeving zijn deze modellen een zeer goede keuze voor ruimtes zonder verlaagd plafond.

De voordelen van het fleximodel zijn dan ook:

 • Compact design, hierdoor zullen ze niet veel ruimte innemen en vallen ze niet op.
 • Beschikt over een energiebesparende afwezigheidsfunctie. Wat betekent wanneer er niemand aanwezig is hij zal stoppen met koelen/verhitten.
 • Heeft een filter die zorgt voor zuivere, schone lucht.
 • Beschikt over een auto-swingfunctie die de lucht zo blaast dat de tempratuur verdeling gelijk blijft.
 • Maakt niet veel geluid.
 • Kan koelen en verwarmen.

Satellietmodel

Satellietmodellen airconditioning wordt geheel uit het zicht (boven verlaagd plafond of systeemplafond) gemonteerd. Door middel van luchtroosters en/of luchtverdeelslangen wordt de geconditioneerde lucht in de ruimte gebracht. Doordat het binnendeel van de airconditioning in zijn geheel boven het plafond gemonteerd is wordt het geluidsniveau extreem laag.

De voordelen van het satellietmodel:

 • Door de onzichtbare installatie zie je de airco niet.
 • Er is een centrale eenheid, wat inhoudt dat de kanaal airco zich meestal buiten, zoals op het dak, bevindt waardoor die geen verdere ruimte in beslag neemt.
 • Het is mogelijk om meerdere ruimtes te koelen of verwarmen vanuit een centrale.
 • Veel kanaalmodellen bieden zonecontrole. Dit betekent dat verschillende zones apart geregeld kunnen worden qua tempratuur. Dit is handig voor ruimtes met verschillende comfort behoeften.
 • Kanaalmodellen zijn vaak zuiniger dan andere airconditioningsystemen. Het is mogelijk om de airco in een keer, voor het hele jaar, in te stellen. Wat ervoor zorgt dat u qua tempratuur er altijd perfect bij zit.

Bedrijven airco advies?

Wilt u meer informatie over airco’s voor uw bedrijf? Mail dan naar info@dawood.nl of bel naar 06-22563716.

Klik hier voor andere mogelijkheden om contact op te nemen.

(*) Single split airconditioning

Single split airconditioners voor bedrijven zijn airconditioners met één binnenunit. De airco buitenunit wordt buiten de te koelen ruimte geïnstalleerd. Een Single split airco is geschikt voor het koelen van één open ruimte of een ruimte met open doorgangen. Voor het koelen van meerdere ruimten tegelijk kiest men liever een Multi split airco.

(**) Multi split airconditioning

Een multi split airconditioner voor bedrijven is voorzien van twee of meerdere binnenunits en één of meerdere buitenunits. De airco buitenunit is aan de binnenunits gekoppeld met een koperen leiding en een voedingskabel. De airco binnenunits verspreiden de koele lucht in de ruimte. De binnenunits zijn te monteren aan de muur of aan / in het plafond. De verdamper van dit airco-systeem wordt aan de buitenmuur of op het dak geplaatst. Een multi split unit airconditioner beslaat weinig plaats in een ruimte.

Klik hier om meer te weten over airco systemen van Daikin