Wat kan een airco?

Wat kan een airco?

Wie voorheen aan een airco dacht. Dacht altijd dat dit niet nodig zou zijn in ons kleine kikkerlandje. Maar omdat onze seizoenen steeds extremer worden qua temperaturen is de airco onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. In de zomer kunnen wij heerlijk het huis koel houden en in de winter zelfs uitstekend ermee verwarmen.

De technologie is de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld op gebied van energieverbruik, design en koudemiddelen. Waardoor wij vandaag de dag de airco eigenlijk als klimaatbeheersing kunnen aanschouwen. Een airco is nu een technische installatie die het complete klimaat van een ruimte beheerst en regelt op een efficiënte manier. 

De volgende hoofdfuncties zijn aanwezig op een airco.

Koelen

Onze airconditioningsystemen bieden een precieze temperatuurbeheersing. U creëert steeds uw eigen comfortklimaat en ademt gezonde, zuivere lucht in en dit zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Verwarmen

Tegenwoordig kunnen airco installaties ook zeer efficiënt verwarmen. Eigenlijk is vandaag de dag een airco ook een warmtepomp. U kunt wel meer dan 60% van de kosten besparen door te verwarmen met de airco ten opzichte van uw gas.

Ventileren

Een airco ventileert de binnen-lucht altijd ongeacht welke stand wordt geselecteerd. Alle binnendelen worden standaard uitgevoerd met uiterst efficiënte filters die stof, pollen, schimmels en bacteriën filtert. Luchtzuivering is belangrijk voor personen met allergieën of mensen die een hoger risico lopen om sneller ziek te worden. Uitgebreide modellen beschikken ook over ionisatie filters. Dit zijn elektronische filter en “schieten” als het ware ionen de ruimte in. Deze elimineren vieze luchtjes, schimmels, bacteriën en virussen in de ruimte. Waardoor de leefomstandigheden aanzienlijk worden verbeterd.

Ontvochtigen

Het ontvochtigen van de lucht is een belangrijke functie van airconditioners, met meerdere voordelen voor zowel comfort als gezondheid in huis. Door overtollig vocht uit de lucht te verwijderen, biedt een ontvochtigende airconditioner een comfortabeler binnenklimaat, voorkomt het de groei van schimmels door condensatie te verminderen. Daarnaast kan het gebruik van een ontvochtiger de energie-efficiëntie verhogen door het mogelijk te maken de thermostaat enkele graden hoger in te stellen, wat resulteert in besparingen op de energierekening.