Laat een airco installeren in uw bestaande woning

Denkt u erover na een airco te installeren in uw bestaande woning? Dawood Koeltechniek staat voor u klaar. Als koeltechnisch specialist adviseren wij u graag over welke airco aansluit op uw behoeften en waar u het apparaat het beste plaatst. Wij hebben al veel klanten voor u geholpen een comfortabel leefklimaat te creëren met een airco. Waar mogen wij u mee van dienst zijn?

Waarom een airco in huis installeren?

Een airco helpt een gezondere leefomgeving te creëren. Het verbetert de luchtkwaliteit. Dit maakt het een apparaat dat zeer geliefd is onder mensen met astma en hooikoorts.

Toch is airconditioning voor iedereen een goede investering. Wanneer het warm is, voelt men zich snel moe en kan men minder. Een airco verkoelt de ruimte, waardoor u meer energie krijgt. Plaats een airco in uw thuiskantoor en u zult merken dat dit in de zomermaanden een positief effect heeft op uw productiviteit.

Wilt u een airco in huis installeren? Dan geniet u van een waardestijging van uw woning. Als u besluit het pand te verkopen, dan zult u merken dat potentiële kopers erg blij zijn dat er airconditioning aanwezig is.

Nog een voordeel van een airco installeren: sommige kunnen de ruimte verwarmen en doen dit op een energiezuinige manier. Deze airco’s worden lucht-warmtepompen genoemd.

Voordelen

Kort samengevat, biedt een airco in huis installeren u de volgende voordelen:

  • Het verbetert de luchtkwaliteit.
  • Het verbetert uw productiviteit.
  • Het verhoogt de waarde van uw woning.
  • Sommige airco’s kunnen ruimtes energiezuinig verwarmen.

Welke airco past het beste in uw woning?

Er zijn verschillende soorten airco’s die wij voor u kunnen installeren. Een airco die geen buitenunit heeft, noemen we een monoblock. Dit systeem heeft enkel een binnenunit en u heeft keuze uit verticale en horizontale modellen.

Wilt u een airco met buitenunit laten installeren? Dit systeem noemen we ook wel een split airco. Split airco’s zijn onder te verdelen in twee soorten: de single split airco en de multi split airco.

De single split airco heeft één binnenunit en één buitenunit die op elkaar aangesloten zijn. De multi split airco heeft meerdere binnenunits die aan een buitenunit worden gekoppeld. Welk airco model past het beste bij uw situatie?

Monoblock: geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes.
Single split airco: geschikt voor het verkoelen van grotere ruimtes.
Multi split airco: geschikt voor het verkoelen van meerdere ruimtes.

Waar wilt u de airco thuis installeren?

Wij helpen u graag met het installeren van uw airconditioning. Door het systeem op de juiste plaats te bevestigen, geniet u van optimale prestaties. Er zijn binnenunits verkrijgbaar die aan het plafond, de wand of op de vloer te installeren zijn.

Het plafondmodel kiest u het beste wanneer u ruimtebesparing en een gelijkmatige verdeling van lucht belangrijk vindt. Wilt u eenvoudig zelf de luchtstroom regelen? Ga dan voor een wandmodel. Een vloermodel is ideaal voor een ruimte met een schuin plafond.

De buitenunit plaatsen we op een strategische plaats. De ideale plek biedt de buitenunit schaduw en ruimte voor ventilatie, en er is voldoende luchtstroom.

Wij helpen u graag verder

Door de juiste airco te kiezen en de units strategisch te plaatsen, geniet u optimaal van alle voordelen die een airco te bieden heeft. Tegelijkertijd zal het energiezuinig werken.

Wilt u ook genieten van een koel huis in de zomer? Dawood Koeltechniek helpt u graag met het installeren van uw airco. Met meer dan 20 jaar ervaring als koeltechnisch specialist, garanderen wij u de beste kwaliteit – vakmanschap van de bovenste plank. Wanneer mogen wij u van dienst zijn?

05/12/2023