Bij Dawood Koeltechniek wordt u voorzien van een breed assortiment met de beste multifunctionele airco’s voor bedrijven en particulieren. Onze airco’s koelen in de zomer en verwarmen in de winter, zodat u er altijd goed bij zit. Dus van het verwarmen met airco van uw slaapkamer tot kantoorpand, bij Dawood Koeltechniek bent u bij het juiste adres.Wat kost een airco die ook kan verwarmen?

Veel mensen vragen zich af: wat kost een airco die ook kan verwarmen? Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van het verwarmen met airco is dat er aanzienlijk bespaard kan worden op de gaskosten, waardoor u geld overhoudt. Zeker wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen in combinatie met een airco kan dit u erg veel kosten besparen, doordat de opgewekte stroom direct naar uw airco kan gaan. Verwarmen met airco is in verhouding tot andere apparaten zoals infrarood panelen aanzienlijk zuiniger. Dit kan in de praktijk soms meer dan 400% aan stroomkosten schelen. Kortom, een verwarmende airco kan dus een enorm positieve verandering maken voor uw maandelijkse kosten.

Hoe werkt het?

Een airco die zowel kan koelen als verwarmen heeft zowel een binnen- en buiten-unit. Wanneer de airco op de koelstand staat, haalt de airco warme luchtuit de ruimte door middel van het koude koelgas (koudemiddel) dat in de binnen-unit stroomt. Wanneer de airco op verwarmen staat, wordt dit precies andersom gedaan, op deze manier kunt u met een airco verwarmen. De vierwegklep is aanwezig binnen de airco om de cyclus om te draaien. Een airco is op elektriciteit, waardoor u kosten kunt besparen met de hoge gasprijzen van tegenwoordig. Wilt u meer informatie over de werking van klimaatbeheersing? Lees dan dit artikel.

Voor- en nadelen van verwarmen met een airco

Alhoewel een airco die zowel kan koelen als verwarmen zo zijn voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Om de positieve en negatieve punten zo duidelijk mogelijk te maken hebben we ze hier even voor u op een rijtje gezet:

Verwarmen met airco voordelen:

- Met airco verwarmen is goedkoper dan gas.
- Wanneer u gebruikt maakt van een airco in combinatie met zonnepanelen kunt u nog meer geld besparen.
- Door de verstelbare luchtkleppen van de airco’s kunt u zelf bepalen welke kant de warme of koude lucht opgeblazen wordt.
- Het koelen en verwarmen van een ruimte gaat het snelste met een airco.
- De airco’s zijn op stroom, dus is het een duurzame keuze.
- Zuivert gelijk de binnen atmosfeer, doordat de lucht wordt gefilterd.

Verwarmen met airco nadelen:

- Bij het gebruik van een airco komt er extra stroomverbruik kijken.
- De unit verkoeld /verwarmt alleen de ruimte waar die in staat. Als u uw huis of hele pand met een airco verwarmen wilt dan raden wij u een multi-split airco aan.
- De airconditioning blaast warme lucht uit, wat door sommige mensen als onprettig ervaren kan worden.
- Een airco maakt een zacht geluid, waar sommige mensen zich aan kunnen storen.

Lager stroom- en gasverbruik

Kortom heeft het verwarmen met airco verschillende voordelen. Zo kan de airco koelen en verhitten, u kunt kosten besparen door een lager stroom/ gas verbruik te krijgen dan wanneer u alternatieven gebruikt op gas of elektriciteit en ook is de kamer sneller op de gewenste temperatuur. Verwarmen met airco nadelen zijn er ook, zo heeft u extra stroomverbruik wanneer u de ruimte verkoeld of verwarmt en kan de airco alleen de ruimte waar die in geplaatst is verkoelen of verwarmen. Overweeg of de verwarmen met airco voordelen, de nadelen uitwegen. Als u nu interesse heeft, neem dan contact met ons op en dan gaan wij samen in gesprek om de beste airco voor uw wensen te kiezen.
24/10/2023