Airco split-unit

Airco split unit kopen bij Dawood

Wilt u graag een split airco kopen en laten installeren? Dawood helpt u verder. Met een airco met split unit creëert u zomers een comfortabel klimaat in huis. Bovendien heeft dit type airco veel streepjes voor op andere soorten airco’s. Dawood vertelt u meer over de split airco installatie en de voordelen van dit apparaat.

Wat is een split airco?

Een airco met split unit bestaat uit een buitenunit en een of meerdere binnenunits die aan elkaar gekoppeld zijn. De binnenunits onttrekken warme lucht uit de ruimte, verkoelen deze en blazen de koele lucht terug de ruimte in. De warmte wordt afgevoerd en via de buitenunit naar buiten gebracht.

Split airco installatie

Of u nu een single split airco of multi-split airco wilt aanschaffen, Dawood helpt u graag verder. Ons bedrijf houdt zich al sinds 1998 bezig met het creëren van comfortabele leefklimaten voor huis- en bedrijfseigenaren in woningen en kantoorpanden. Wij helpen u dan ook graag met de installatie van uw nieuwe split unit airco.

Naast het installeren van airco's zijn wij ook beschikbaar voor onderhoud. Met de juiste zorg gaat uw airco langer mee en geniet u van een lager energieverbruik. Twijfelt u over het type airco dat u nodig heeft? Wij geven u advies op maat.

Airco split unit kopen

Wilt u een split airco kopen? Waar let u dan op bij uw keuze? Dawood vertelt u meer.

Single split of multi-split?

Er zijn grofweg twee type split airco’s, namelijk:de single split airco de multi-split airco.

De single split airco heeft slechts één binnenunit aangesloten op een buitenunit. Dit type airco is vaak niet zo duur en eenvoudig te onderhouden. Deze airco is de juiste keus wanneer u slechts één ruimte wilt verkoelen of verwarmen.

Wilt u meerdere ruimtes verkoelen of verwarmen? Kies dan voor de multi-split airco. Deze heeft naast een buitenunit meerdere binnenunits. Deze binnenunits plaatst u in verschillende ruimtes. Dit systeem is populair in kantoorpanden, maar is ook in woningen te gebruiken. De binnenunits zijn los van elkaar in te stellen.

Het vermogen van de unit

Hoe groter het vermogen van de split airco des te grotere ruimtes kan het verkoelen of verwarmen. Als u voor een airco kiest met een vermogen dat te klein is, verkoelt of verwarmt het de ruimte niet naar wens. Als het vermogen te groot is, kan de ruimte juist snel te koel of te warm worden. Wilt u een miskoop voorkomen? Wij geven u graag advies over de diverse mogelijkheden van installaties. Zo weet u zeker dat u een airco laat installeren die past bij uw woning.

Het energielabel

In deze tijd, waarbij we steeds meer op ons verbruik letten. Is duurzaamheid een belangrijk thema. Zo bespaart u op uw energierekening en weet u ook zeker dat het apparaat uw CO2-voetafdruk niet te veel vergroot. Kies dus het liefst voor een split airco met een A+++ label.

De voor- en nadelen van een airco met split unit

De voordelen

  • De airco met split unit heeft een aantal streepjes voor op andere type airco’s. Een van de grootste voordelen is dat het lawaaihinder van dit apparaat minimaal is. Dit komt doordat de condensor en de compressor van de airco zich in de buitenunit bevinden.
  • Een split unit airco is zeer flexibel. Vaak kunt u wel vijf binnenunits aan een buitenunit koppelen. Voor de binnenunits kunt u uit verschillende modellen kiezen. Zo is het mogelijk om in de ene ruimte een plafondmodel te laten installeren en in de andere ruimte een wandmodel te plaatsen.
  • Dit type airco heeft ook een groot esthetisch voordeel. De binnenunits van dit type airco zijn zeer compact, doordat veel onderdelen van het systeem zich in de buitenunit bevinden.

De nadelen

  • Kiest u voor een airco met split unit? In dit geval moet u er rekening mee houden dat er plaats nodig is aan de buitenzijde van uw woning voor de buitenunit.
  • De meeste split airco’s zijn duurder dan andere aircosystemen. Hoe meer binnenunits u wenst, hoe hoger de aankoop- en installatiekosten.
  • Het laatste nadeel: de plaatsing van dit systeem is complexer dan andere systemen. Gelukkig heeft Dawood veel ervaring met de installatie en het onderhoud van split airco's.

Dawood helpt u verder

Wilt u graag een airco met split unit laten installeren in uw kantoorgebouw of woning? Dankzij ons vakmanschap van de bovenste plank kunnen wij u optimale kwaliteit beloven. Neem contact met ons op en vertel ons uw wensen. Wij helpen u graag verder.