Cassette

Cassettes

Een cassette airco, ook wel een plafondinbouw airconditioner genoemd, is een type airconditioningsysteem dat in het plafond van een ruimte wordt geïnstalleerd. Dit type airco is ontworpen om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen en een gelijkmatige luchtverdeling in de hele ruimte te bieden.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van een cassette airco:

Inbouw in het plafond:

De cassette airco wordt volledig in het plafond gemonteerd, waarbij alleen het decoratieve paneel zichtbaar blijft. Hierdoor neemt het geen wand- of vloerruimte in beslag, wat vooral handig is in ruimtes met beperkte beschikbare ruimte. De minimale inbouwhoogte varieert tussen de 21cm en 35cm afhankelijk van de benodigde capaciteit.

Gelijkmatige luchtverdeling:

Cassette airconditioners zijn ontworpen om lucht gelijkmatig in alle richtingen te verspreiden. Ze hebben meestal vier uitlaatroosters die de gekoelde of verwarmde lucht gelijkmatig door de ruimte verdelen, waardoor hotspots worden voorkomen.

Stille werking:

Cassette airco's zijn vaak ontworpen om stil te werken, wat belangrijk is voor comfortabele werkomgevingen, zoals kantoren en vergaderruimtes.

Diverse stijlen:

Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste past bij het interieur van de ruimte.

Koelen en verwarmen:

Net als andere airconditioningsystemen kunnen cassette airco's zowel koelen als verwarmen, waardoor ze het hele jaar door nuttig zijn.

Weektimer:

Cassette airco’s beschikken over een vaste wandbediening waardoor een weekplanning gemaakt kan worden voor het hele jaar. Hierdoor hoeft u niet meer de installatie aan of uit te schakelen. Het gehele jaar wordt het binnenklimaat optimaal geregeld.

Cassette airco's worden vaak gebruikt in commerciële omgevingen zoals kantoren, restaurants, winkels en hotels, maar ze kunnen ook in woningen worden geïnstalleerd, vooral in ruimtes waar een onopvallende airconditioningoplossing nodig is

Afbeeldingen / Cassette