Vloermodel

Airco vloermodel

Een vloermodel airco is een type airconditioningsysteem dat aan de muur wordt gemonteerd, maar in tegenstelling tot de traditionele hoger gemonteerde wandmodellen, bevindt de lage wandunit zich dichter bij de vloer. Ze hebben veel gemeenschappelijke kenmerken met de standaard wandmodellen, maar hebben enkele specifieke voordelen en toepassingen:

Lage Plaatsing:

Zoals de naam al aangeeft, worden deze units laag aan de muur geïnstalleerd, vaak op of net boven vloerniveau. Dit kan handig zijn voor specifieke toepassingen, zoals het koelen of verwarmen van ruimtes met lage plafonds of specifieke architecturale vereisten.

Gerichte Luchtstroom:

Lage wandunits hebben meestal verstelbare luchtroosters, waarmee je de richting van de luchtstroom kunt aanpassen. Dit kan handig zijn om de luchtstroom direct naar de gewenste zone te richten.

Verwarming en Koeling:

Net als andere wandmodellen kunnen vloermodel airco's zowel koelen als verwarmen, waardoor ze het hele jaar door bruikbaar zijn.

Efficiëntie:

Ze zijn vaak energiezuinig en kunnen een effectieve oplossing zijn voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Esthetiek:

Vloermodel airconditionings kunnen ook worden gekozen vanwege esthetische overwegingen, omdat ze minder opvallen dan hoger gemonteerde wandmodellen en beter passen bij bepaalde interieurstijlen.

De keuze tussen een lage wandunit en een standaard wandmodel hangt af van de specifieke behoeften en de architectuur van de ruimte waarin je de airconditioning wilt installeren.

Heeft u interesse in een vloermodel airco? Neem dan nog vandaag contact met ons op. Wij helpen u graag om en mogelijkheden te bezichtigen en een advies op maat op te stellen.

Afbeeldingen / Vloermodel