Wandmodellen

Wandmodel airco

Een wandmodel airco, ook wel een split airconditioner of muur-airco genoemd, is een type airconditioningsysteem dat aan de muur van een ruimte wordt gemonteerd. De wand airco bestaat meestal uit twee hoofdonderdelen: de binnenunit en de buitenunit.

Binnenunit:

Deze wordt aan de binnenkant van de ruimte gemonteerd, meestal hoog aan de muur, en is verantwoordelijk voor het koelen van de lucht in de ruimte. Het heeft een ventilator en een verdamper om warme lucht uit de kamer te trekken, te koelen en gekoelde lucht terug de ruimte in te blazen.

Buitenunit:

De buitenunit wordt buitenshuis geplaatst en bevat de compressor, condensor en ventilator. Het trekt warme lucht uit de binnenunit en geeft de warmte af aan de buitenlucht, terwijl het het koudemiddel circuleert om het opnieuw te koelen en terug te sturen naar de binnenunit.

Voordelen van een airco wandmodel zijn onder andere:

  • Efficiënte koeling van individuele kamers of zones.
  • Neemt weinig ruimte in beslag van de ruimte doordat het hoog aan de wand wordt gemonteerd.
  • Relatief eenvoudige installatie, vooral in vergelijking met centrale airconditioningsystemen.
  • Fluisterstille werking waardoor er geen geluid wordt geproduceerd door de binnen-unit.
  • Kan zowel koelen als verwarmen.
Afbeeldingen / Wandmodel

Welk soort airconditioning past bij u?

De ene airco is de ander niet. Wanneer u een airco overweegt, is het verstandig om goed te kijken naar het formaat van de ruimte waar de airco geplaatst wordt. De ene airconditioning heeft namelijk meer capaciteit dan de ander, wat dus betekent dat u voor een model moet gaan die de ruimte makkelijk kan koelen of verwarmen naar de gewenste temperatuur.

Zijn er nadelen van een wandmodel airconditioning?

  • Door de beperkte koelcapaciteit van de wandmodel airco’s zijn ze gemaakt voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers, wanneer een grotere ruimte gekoeld moet worden raden we u een om 2 binnenunit’s te nemen of een ander model.
  • Gebruik maken van een airco kost gemiddeld 1kWh per uur. Door een handige timer op sommige modellen van ons is het mogelijk dat die bijvoorbeeld 2 uur naar bedtijd vanzelf stopt moet koelen/verwarmen, om kosten te besparen.

Wilt u meer weten? Mail dan naar info@dawood.nl of bel naar 0162-422242
Klik hier voor andere mogelijkheden om contact op te nemen.